Пецин меморијал окупио тенисере у Панчеву

Мастерс турнир у Монте Карлу улази у завршницу и за трофеј ће се борити и наши тенисери Новак Ђоковић и Душан Лајовић. И они су некада играли на „Пецином меморијалу" у Панчеву, који се завршава овог викенда, а на којем учествују најбољи млади тенисери из региона.

На 30.меморијалном турниру „Пецин меморијал" за тенсиере до 16 година учествује 160 тенисера из 13 држава. Код дечака први носилац Димитриј Попов из Бугарске изгубио је већ у трећем колу од Италијана Николе Десија, док код девојчица за улогу фаворита оправдава Рускиња Јарослава Барташевић.

 

"Први пут сам у Србији, све је лепо и добро организовано. Турнир је изузетно јак, има добрих играча, али очекујем финале", каже Јарослава Барташевић, тенисерка иоз Русије.

Петар Белошевић, тенисер из Србије каже да је задовољан својим резултатима до сад: "Прва два кола играо сам јако добро".

"Надам се да ћу играти све дуже и дуже и да ћу бити све боља и боља", каже Лола Радивојевић, тенисерка из Србије.

Наши млади тенисери воле да играју овакве турнире, јер имају прилику да у својој земљи освајају поене који су им веома важни за ранг листу, а ово им је и прави тест за борбе које им тек престоје на међународној сцени.

"Миладиновић, Лајовић, Крајиновић, а да не причам о Троицком и Ђоковићу који су прошли кроз Панчево, освајали су Пецин меморијал, а касније и ИТФ који имамо у наставку сезоне. Свако ко је нешто направио у тенису из Србије морао је да игра ове турнире и да покаже знање на овим турнирима", каже Младен Вуковић, директор турнира „Пецин меморијал".

Турнир се завршава у недељу финалним мечевима у мушкој и женској конкуренцији, а ко освоји победнички пехар може почети да размишља и о професионалној каријери.

број коментара 0 Пошаљи коментар