Улица за хероја са Кошара

На иницијативу Војске Србије једна улица у Новом Пазару носиће име по - Насеру Вучељу, погинулом хероју са Кошара из тог града. У бици на Кошарама живот је изгубило 108 војника, а велики број је тешко повређен.


Војник Насер Вучељ погинуо је на Кошарама 19. априла 1999. године. Био је припадник Прве чете Другог батаљона 125 моторизовасне бригаде.

 

"Имао је жељу да одслужи војску. Отац му је био у Немачкој, у иностранству. Људи су му говорили: "Хоће да се зарати, бежи, немој да идеш у војску". Одговарао је да неће да бежи, хоће да одслужи своје", каже Сабрија Вучељ, Насерова Мајка.

Заједно са најужим члановима породице делегација Војске Србије данас је још једном одала почаст погинулом војнику.

"Војска нас често зове и пита за све у мојој фамилији. Чујемо се и са друговима из Лазаревца, Крушевца, све одакле су били момци, и долазе у Нови Пазар", каже Алија Вучељ, Насеров отац.

Насера неће заборавити ни његови другови, комшије и пријатељи.

Ивица Јанковић, Насеров друг каже да је прошло 20 година: "Знали смо се ту, дружили смо се смо као породица." 

"Да се не заборави, да се дају имена улица, да се обележавају ти споменици и то да данашња омладина види да се бранила држава и да ће се увек бранити", каже комшија Џемил Аљовић.

Иницијатива Војске Србије да једна улица у Новом Пазару носи име Насера Вучеља покренута је у тренутку обележавања годишњице погибије војника на Кошарама.

"Ово је прилика и да истакнем и да се захвалим на великој помоћи Војске приликом отклањања штете у елементарним непогодама, ванредним ситуацијама и другим несрећама где је Војска Србије у граду Новом Пазару заиста показала да је то наша војска", каже Хајрудин Хајровић, представник Града Новог Пазара. "Сигуран сам да ће и ову иницијативу на најскорији начин решити на задавољство свих грађана Града Новог Пазара и Републике Србије." 

Очекује се да ће комлетна процедура именовања улице Насера Вучеља бити завршена до септембра.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 21:15) - Воронцов [нерегистровани]

Улица са именом патриоте

Тако треба да би се знало да су постојали људи који су се жртвовали за отаџбину.