Пси луталице напали стадо оваца у Чунгули код Блаца

Стојадину Милојевићу из блачког села Чунгуле пси луталице причинили су велику штету, када су напали стадо оваца у његовом дворишту. Тела четири удављене овце пронашао је на 600 метара од куће, још шест је нестало, а међу шеснаест преживелих многе су повређене.

Све се, каже Стојадин одиграло у раним јутарњим часовима, док су он и супруга још спавали. Остао је каже скоро без пола стада које се, у покушају да се спасе од разјарених паса, разбежало на све стране.

Две заклане овце и једно јагње пронашао је у реци, шестсто метара од куће и тај призор памтиће, како каже, док је жив, а четврта овца страдала је у самом дворишту.

Стојадинов рођак и комшија Радивоје Недељковић истиче да су у блачким селима углавном старачка домаћинства, која нису у стању да се сама заштите, било да је реч о нападу паса или дивљих животиња.

У ловачком удружењу у Блацу искључују могућност да су овце подавили вукови и истичу да начин на који су страдале, као и место где су их проналазили, указују да су то учинили пси.

"Ниједан траг нисам нашао од вука, иако је ово кишно време. Другачије вук дави овце", сматра Саша Илић, управник ловишта у Блацу.

Своје мишљење о десетковању стада Стојадина Милојевића даће и ветеринари, који ће обавестити инспекцијске службе, али и Општину Блаце, која је надлежна за решавање проблема паса луталица.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. мај 2019, 22:13) - anonymous [нерегистровани]

Kako je moguce da u Srbiji ima

toliko pasa lutalica? Da li u Srbiji nije obavezno da se pas registruje, pelcuje i tako se moze i kontrolisati gde je. Ako ne, to je varvarstvo. Moze li covek biti siguran da nece biti negde napadnut od takovog copora. Boze sveti, gde smo.