Безбедни на интернету: ИТ караван у Чачку

ИТ караван зауставио се и у Чачку на петом, последњем овогодишњем селекционом такмичењу основаца у области дигиталне писмености и безбедности. Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Радио-телевизија Србије спроводе националну медијску кампању посвећену развоју дигиталних вештина и јачању онлајн заштите деце и младих.

Циљ овогодишње кампање "Твој интернет број" јесте промоција Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и телефона 19833 који могу позвати сви који имају потребу да добију савет или пријаве нежељену или негативну комуникацију у онлајн свету.

Екипе пет чачанских основних школа показале су шта су научиле о безбедности на интернету. Окретност су показали у музичким столицама и на овој интерактивној табли.

Победила је, заслужено, екипа Основне школе "Др Драгиша Мишовић".

ИТ караван промовише и едукује основце о примени дигиталних технологија као и о начинима заштите и злоуботребе. У овогодишњем каравану учествовује око 2000 ђака из 25 школа.

Након Чачка, финално такмичење овогодишњег ИТ каравана одржаће се 22. маја у Београду. Чачански победници у финалу надметаће се са основцима из Зрењанина, Новог Пазара, Ниша и Београда.

број коментара 0 Пошаљи коментар