ИТ караван стигао у Ниш

Настављамо да пратимо ИТ караван, кампању Министарства трговине, туризма и телекомуникација и РТС-а посвећену развоју дигиталних вештина и јачању заштите деце и младих на интернету. У петак, караван је стигао у Ниш.

Премда је у петак војно-полицијска парада била главни догађај у Нишу, није била једини. За ученике пет основних школа из Ниша овај дан је обележио ИТ караван одржан у сали ОШ "Душко Радовић". 

Сваку школу представљао је четворочлани тим ученика који су на прелиминарном школском тесту из информатичког и технолошког знања остварили најбоље резултате.

Такмичари су показали врлину скромности, али се чинило да њихови другари били одлучни у томе да навијањем допринесу победи своје школе. Публика у Нишу је показала да такмичење основних школа у познавању интернета може да буде подједнако узбудљив догађај као каква спортска утакмица.

У веома узбудљивом завршетку, на нишком каравану победила је ОШ "Стефан Немања". Тешко је било проценити да ли је одушевљење било веће на такмичарском подијуму или на трибинама.

број коментара 0 Пошаљи коментар