Аикидо мајстори у Лозници

У Лозници је одржан национални семинар Српске аикидо федерације на којем је учествовало више од двадесет клубова из целе земље.

У спортској дворани Лагатор, традиционалну јапанску вештину, заједно су тренирали вежбачи различитих узраста и из свих крајева Србије. Своје знање и искуство на учеснике семинара пренели су врхунски мајстори са високим звањима у аикиду.

"Ја много волим аикидо, тренирам га већ пет година и пети сам кју", каже Дуња Мркоњић, из Лознице

"Утисци су феноменални, зато што је овакав вид семинара и тренинга јако добар и користан јер имате прилику да видите нешто што се код вас у сали не ради", објашњава Александра Јоксић, из Београда

"Мислим да Лозница лагано постаје озбиљан центар аикидоа", сматра Његош Ђаковић, из Београда.

Српска аикидо федерација броји око хиљаду чланова не само из Србије, већ и из Јужноафричке Републике, као и земаља у окружењу. Учешће у организицији овог догађаја узео је и лознички клуб "Марумеро", који годинама уназад негује дух Јапана у том граду.

"После више од десет година Лозница је поново домаћин националног семинара Српске аикидо федерације, манифестације у којој је учешће узело више од сто педесет учесника из двадесетак клубова из целе Србије", каже Бранко Мркоњић, аикидо клуб "Марумеро".

"Овај семинар је значајан зато што ми два пута годишње традиционално правимо национални семинар, увек двојица других мајстора воде тај семинар, тако да имамо прилику да сви обједињено тренирамо зато што смо из различитих градова, да се дружимо, да стичемо нова знања", каже Велибор Весовић, председник Српске аикидо федерације.

Аикидо је вештина самоодбране која може да се практикује већ од предшколског узраста. Уз нова знања, неки су са семинара у Лозници отишли и са новим звањима као награду за вишегодишњи труд и истрајност у вежбању ове вештине.

број коментара 0 Пошаљи коментар