Модна ревија ужучких ђака

Ужичани су данас били у прилици да виде неуобичајену модну ревију коју су на централном градском тргу организовали ђаци и професори Техничке школе "Радоје Љубичић".

Хаљине, капуте, јакне креирале су и сашиле у школи на часовима практичне наставе уз помоћ професора, а тргом прошетале као праве манекенке.

За ученике другог и четвртог разреда и читаву школу, прва велика ревија међу суграђанима била је био прави изазов.

"Ја сам овај капут који сада држим у руци радила нека два месеца с обзиром да смо имали седмично два пута праксу, односно по четири часа. Мислим да је то могло и брже,али ми је рад правио велико задовољство", каже Душица Чосић ученица четврте године на смеру моделар одеће.

"Ми ове године школујемо други разред, предстоји нам трећи разред да оне заврше цео овај циклус образовања и већ сада девојке су, углавном, девојчице способне да сашију одређену врсту одевних предмета", каже Антонина Златић наставница стручних предмета у текстилу.

У манекенском послу помогли су им и школски другови"грађевинци" и „саобраћајци" а, ако је судити по оном што су Ужичани видели, на ревији ову модну сезону обележиће мирне боје, занимљиви кројеви, елеганција, енергија младости и креативности.

број коментара 0 Пошаљи коментар