Бициклистичка стаза уз регионални пут ка Краљеву

Мештани Мршинаца и околних села предложили су да се уз регионални пут ка Краљеву, изгради пешачко-бициклистичка стаза дуга петнаестак километера. Овом веома фреквентном саобраћајницом вози се веома брзо па је безбедност пешака и бициклиста угрожена.

Мало је возача који на овом путу поштују прописе. Вози се брзо, претиче тамо где није дозвољено а пешаци и бициклисти морају овуда изузетно пажљиво да се крећу.

Никола Бојовић свакодневно вози бицикл и каже да би изградња стазе било право решење за кретање овим фрекевентним путем.

Изградњу стазе подржавају и из основне школа која је у близини. Колико се овуда брзо вози утврдили смо управо на мерачима брзине поред школе. Иако је овде ограничење брзине тридесет километара на сат ниједан возач док смо снимали то није поштовао.

Прошле године у септембру mесна заједница Мршинци уз сагласност још десет села, предочила је план градској управи да се изгради бициклистичка стаза од Горичана до Чачка. Ово је државни пут и његова реконструкција је планирана наредних месеци. Стаза би могла да се направи уз постојећи пут наводе из Mесне заједнице.

Ово је државни пут чија је реконструкција планирана у нерадним месецима. Тада ће мештани по свој прилици сазнати и да ли ће се део њихове иницијативе за изградњом бициклистичком стазом наћи међу плановима за санацију критичних тачака.број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 22. мај 2019, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Slazem se sa predlogom.
U Evropsku uniju necemo uci bez biciklistickih staza, ma kako to mnogima smesno zvucalo:) !!

(уторак, 21. мај 2019, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

biciklizam

Po celoj Srbiji treba izgraditi biciklisticke staze izmedju gradova i sela,jer je saobraćaj gust i biciklisti su zaista u opasnosti da nastradaju.Neka država razmisli o tome,bilo bi divno!Tako bi i mnogi mogli da treniraju biciklizam.