Наградни викенд у Петници за финалисте ИТ каравана

Победнички тимови ИТ каравана на градским такмичењима припремали су се у Петници за финале, које се одржава 22. маја у Београду. Националну медијску кампању посвећену развоју дигиталних вештина и јачању онлајн заштите деце и младих спроводе Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Радио-телевизија Србије.

Финалисти ИТ каравана, програма Министарства трговине, туризма и телекомуникација за дигиталну писменост и безбедност основаца, провели су наградни викенд у Научноистраживачкој станици Петница. 

О програму наградног викенда у Петници за победнике градских такмичења у оквиру ИТ каравана, говорила је Татјана Матић, државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Деца су имала задатак да током викенда у Петници припреме финалне пројекте на тему "Фаце интернета", које ће излагати у финалном такмичењу 22. маја 2019. у Београдском Дому омладине.

Једну од радионица за припрему и израду пројеката води учитељица Љиљана Лазаревић. Она је говорила о циљевима те радионице а ученици чачанске ОШ "Драгиша Мишовић" и ОШ "Рифат Бурџовић Тршо" у Тутину, објаснили су како је изгледао процес осмишљавања идеја.

У једној од радионица у Петници деца ће вежбати јавни наступ са глумицом Бранкицом Себастијановић, како би се припремили за излагање свог пројекта, рекла је Татјана Матић.

Нина Јевтић је руководилац програма и вежби из хемије, док је лабораторијске вежбе из биологије водила Невена Вукојичић.

Циљ викенда у Петници је да деца нешто науче, да се упознају и да помогну једни другима у развијању својих идеја и пројеката, истакла је учитељица Љиљана Лазаревић.

Деца су уживала у вежбама, радионицама, учењу и, како су рекли ђаци београдске ОШ "Дринка Павловић", највише у дружењу са вршњацима из других школа.

Ученицима из Београда, Зрењанина, Новог Пазара, Ниша и Чачка и њиховим наставницима државна секретарка у Министарству Татјана Матић поручила да су они победници ИТ каравана - без обзира на крајњи исход такмичења. 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар