Први дефиле матураната у Книћу

Око сто седамдесет "малих" и "великих" матураната у општини Кнић крај школовања прославило је дефилеом у центру града и заједничким плесом испред Дома културе.

Сви ђаци завршних разреда основних школа и средње школе у Книћу - њих око 170 - крај
школовања прославили су дефилеом у центру општине и заједничким плесом испред Дома
културе.

Четири колоне ђака прошло је испод славолука од балона, а потом са цилиндрима и лепезама заплесало матурски валцер. Славље су наставили уз безалкохолне коктеле и музику рок групе.

На свечаности су уручене и награде матурантима које су изабрали ђаци, онима које су препознали као вредне, посебне, оне које ће памтити по добру, као најбоље другове, најухуманије, најхаризматичније, нај-кул близанце. 

"Мале" и "велике" матуранте поздравио је Мирослав Николић, председник Oпштине Кнић, пожелео iм успех у даљем школовању, да буду вредни и најбољи у послу, који год да изаберу - као откивачи или научници, али да буду "Новак Ђоковић - најбољи рекет света у свом животном позиву".

Председник Општине позвао је матуранте да се - када заврше виоске школе или занате - врате у свој завичај, ту заснују породице и заједно са локалном самоуправом развијају општину Кнић, Шумадију и Србију, да од завичаја створе место у којем се најлепше и најсрећније живи.

Први дефиле матураната у општини Кнић организовао је Центар за културу и библиотека уз
финансијску помоћ локалне самоуправе.

број коментара 0 Пошаљи коментар