Лесковац град рукомета

Рукометни клуб Дубочица из Лесковца пласирао се, после двадесет година, у Супер лигу. Осим РК Дубочица, заслуге за развој и опстанак рукометног спорта у граду има и клуб Метеор који ове године слави две деценије оснивања.

Двадесет година у Рукометном клубу Метеор играју најталeнтованија деца. Када је најпопуларнији спорт у Лесковцу био пред распадом овде су откривали нови таленти. овде је професор Драган Митровић Моња одржавао и одржао лесковачки рукометни пламен да се не угаси и да поново засија. И засијао је.

Рукометаши Дубочице вратили су се у најелитнији ранг, а дечаци из РК Метеор, генерација 2004, освојила је друго место у лиги Централне Србије и Косова и Метохије.

"И ова деца која су иза мене су будућност Србије од којих очекујемо да нам велики број буде део те рукометне Дубочице која ће годинама бити у елити Србије рукометне", каже Драган Митровић Моња из РК Метеор.

За две деценије кроз РК Метеор прошло је више од хиљаду дечака и девојчица. Они су откривали лепоту рукометне игре а најталентованији одлазили су у Дубочицу и друге српске клубове.

Неки су били и репрезентативци али своје почетке у Метеору не заборављају. И данас Метеор има талантовану децу, а резултати то и потврђују.

"Тренирам рукомет већ четири године и јако сам заволео овај спорт и ово друго место у лиги нам значи пуно", каже Душан Денић, капитен РК Метеор.

"Много сам га заволео свих ових година колико тренирам много сам се лепо проводио на свим турнирима", наводи Немања Николић из РК Метеор.

У рукометном клубу Метеор настављају даље. Удео ентузијаста који раде у овом клубу за повратак Дубочице у Супер лигу Србије је немерљив. Следећи задатак је обнова женске селекције.

број коментара 0 Пошаљи коментар