Деценија "Леонија" у Србији

Немачка компанија "Леони" обележила је десет година рада у Србији. Први погон у нашој земљи отворила је у Прокупљу. Данас гради четврту фабрику, запошљава више од 10.000 радника. Завршетком нове фабрике у Краљеву, постаће највећи послодавац у производном сектору у Србији.

Прокупчанка Весна Петровић је међу првима почела да ради у фабрици ''Леони'' у Прокупљу.

"Остали смо без посла и супруг и ја. Чули смо да се отвара фабрика 'Леони' у Прокупљу, пријавили смо се и ево и данас радимо, задовољни смо", каже Весна Петровић.

"За мене овај посао значи редовно примање, редован годишњи одмор, и у Малошишту сам добила боље радно место", наводи Наташа Здравковић из Прокупља.

Први погон немачке компаније "Леони" у Србији отворен је пре десет година у Прокупљу када је запослено првих 240 радника.

"Сада запошљава око 3.300 радника и практично град живи од 'Леонија'. Ту није само допринос 'Леонија' тиме што запошљава људе, мала привреда се такође развила уз компанију 'Леони'", наводи Александар Симоновић, градоначелник Прокупља.

За дест година рада отворене су још две фабрике, у Малошишту и Нишу.

Вредност досадашњих улагања је 111 милиона евра, а у фабрикама се производе каблови за водеће светске брендове аутомобила.

"Изузетно смо поносни на наш успех у Србији и сада, када славимо јубилеј, желимо да изразимо захвалност свим запосленима на њиховом раду и залагању. Са поносом кажемо да смо изградили једну велику породицу", каже Хелмут Цендер, извршни потпредседник фабрике "Леони".

"Настављамо истим темпом, а фабрика која је у изградњи у Краљеву биће највећа фабрика Компаније Леони у свету и до 2025. године имаће 5. 000 радника", најављује Клеменс Сакс, генерални директор Компаније "Леони".

Компанија "Леони Србија" је међу 15 највећих извозника у Србији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 19:37) - anonymous [нерегистровани]

Rusi odose bez pozdrava

I ostavise 300 ljudi bez posla a nemci zaposlise 10000 i sire se pa ti vidi.