Шабац: Улагање у слободну зону

Шабац је један од девет градова у Србији у којима Европска унија, преко програма ЕУ Про, финансира изградњу пословне инфраструктуре. У опремање Северозападне радне зоне, једне од највећих у региону, биће уложено 710.000 евра.

Пре пет година ливада, а данас 29 производних погона у којима ради око 3.500 Шапчана. У Северозападној радној зони, највише је домаћих компанија, а највећа јапански ''Јазаки'' производи кабловске сетове.

 

"Ми у овом тренутку имамо најаву за четири инвеститора, конкретно када говоримо овој зони, све укупно 14 инвеститора који ће своје наћи своје место и у Источној индустријској зони. Ми полако припрамамо пројекте парцелације", каже Виолета Шестић, в. д. директора ЈП Инфраструктура, Шабац.

Осим новца из Европске уније, за побољшање инфраструктуре из градског будзета издвојено је сто милиона динара.

"Инфраструктура је важна за економски развој сваке локалне самоуправе, ми смо посебну пажњу посветили томе. Надамо се да ћемо већ наредне године говорити о новим радним местима која су отворена као резултат ове инвестиције'', каже Оливера Костић, менаџерка програма ЕУ Про.

"Овај важан европски пројекат доприноси да учинимо атрактивним нове локације", наводи Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца. "Индустријска зона у Шапцу се шири, а ЕУ нам је најважнији партнер, Заједно са ЕУ, до сада је у град Шабац ушло преко 30 милиона евра."

До сада је у једној од највећих зона у региону продато 46 парцела.

Од 600 хектара, до сада је инвеститорима продато сто педесет. Кроз Северозападну радну зону, месечно прође око 6.000 камиона, због тога је план надлежних, изградња царинског терминала који би знатно олакшао пословања.

број коментара 0 Пошаљи коментар