Лознички "Наш дом" производи цвеће за градске паркове

Лозничко комунално предузеће "Наш дом" пример је јавног предузећа које послује тржишно: припремају и продају више од двадесет хиљада оброка и производе цвеће

Више од 25.000 садница из стакленика комуналног предузећа "Наш дом" пресадиће се у паркове у Лозници и Бањи Ковиљачи. То предузеће је пре пет година почело да производи цвеће и цветне аранжмане за потребе Града.

У парку Бања Ковиљача за седам дана засађено је око шеснаест хиљада биљака салвије и кадифе.

Пре него што су почели производњу и испоруку цвећа граду, цвеће је било на само 45 квадрата парка у Бањи Ковиљачи, данас је на хиљаду квадрата.

"Што се тиче асортимана цвећа мењамо га из године у годину, и уклапамо у различите аранжмане, тако да просто посетиоцима Бање сваке године пружимо посебан доживљај", каже Бранко Милошевић, пејзажни архитекта. "Посебно је занимљива кадифа боје ваниле, и салвија која је на овим просторима од почетка доминирала."

"Наш дом" успео је да цвећем подмири две трићине целокупне територије града. То им је, каже Јанко Алексић, директор ток предузећа, довољан подстрек да наставе даље:

"Наша производња је у потпуности продата преко ‘Лозница развоја’ нашем граду и ми ћемо се трудити можда у наредном периоду да од идуће године да евентуално део наших производа понудимо и тржишту."

Новац зарађен од продаје својих услуга на тржишту, у "Нашем дому", кажу, користе за унапређење свог пословања, због чега су и у прилици да асортимане својих услуга из године у годину проширују.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар