Трговиште: Киша и град нанели штету и пољопривредницима и путевима

Реке се повлаче у корита. Ниво реке Рашке код Новог Пазара мањи је за 50 цм, јутрос није било нових падавина. У Трговишту се утврђује штета након јучерашњег невремена. Град је погодио Доњу Трницу и нанео штету пољопривредним културама и инфраструктури.

Прво киша, затим град величине лешника. Породица Тасковић из Доње Трнице у башти је имала спреман лук за расађивање, страдала је и паприка, има штете и на воћњаку.

Још има трагова јучерашњих падавина, град се задржао поред пута, крај пластеника.

Владан Тасковић из Доње Трнице има 63 године и каже да не памти такав град:

"Не сећам се да је падао толики град, буквално као да је сипан одоздо. Све је уништио и вода је текла са све стране, све је носила."

"Пасуља продам по 200 килограма, сада нема ништа", каже Мата Тасковић, "кукуруз исто, за стоку ми треба, производим расад, продајем на пијаци, долазе ми муштерије. Сад шта ћу не знам."

У Трговишту су формиране две комисије, за утврђивање штете у пољопривреди, и на инфраструктури. Поједини сеоски путеви су оштећени. Прате се водостаји Пчиње и притока.

"Доња Трница, село које је страдало да кажем у потпуности, сами сте видели да је град пао до 10 центиметара, као снег да је пао", истиче Ненад Крстић, председник Општине Трговиште, "није било шансе да се заустави било чим."

У Селишту, у трстеничкој општини, вода је поплавила 80 кућа, а од јутрос ниво Риљачке реке поново расте. У Новом Пазару није било нових падавина, опада ниво Рашке и њених притока.

 

Остали аутори: Дописници РТС-а
број коментара 0 Пошаљи коментар