Ученици ваљевске Музичке школе увек међу најбољима

Ваљевска музичка школа ове године обележава 65 година постојања. На стотине музичара, солиста, педагога, професора универзитета потекло је из ове школе, а препознатљива је по изузетном успеху који постижу њени ученици.

Најбољи ученици ваљевске Музичке школе "Живорад Грбић" редовно су међу лауреатима републичких и међународних такмичења. Висок углед ове школе и ниво основног и средњег музичког образовања потврђен је и ове године са више од 250 награда.

Марија Обрадовић до сада је освојила више од 50 награда, и све су прве, а Тијана Павловић је ове године проглашена за најуспешнију ученицу гудачког одсека.

"У јуну планирам да упишем средњу музичку школу, а касније желим да се бавим педагошким радом", каже Тијана.

Резултати ученика, потврда су континуираног квалитетног рада у овој школи, која је постала препознатљива и по успешној сарадњи са престижним уметницима и институцијама.

"Ова школа је врло озбиљна установа која јако води рачуна о свим аспектима рада у организацији, настави", истиче др Срђан Сретеновић, професор Факултета музичке уметности у Београду. "Ми смо у сталном контакту, ја сам такође у сталном контакту са том дечицом која су стварно изванредна, то су велики таленти."

И концертна сезона ваљевске Музичке школе, ову образовну и институцију културе, сврстава у сам врх музичких школа у Србији.

"Ваљевска музичка школа је ове године освојила преко 280 награда и то са 70, 80 ученика", наглашава мр Сузана Радовановић Перић, директорка МШ "Живорад Грбић" Ваљево. "То је патина ученика школе и то је некако највећи доказ где је тренутно ваљевска музичка школа, не само у Србији. Оно што је био наш циљ успели смо, и људи у Европи чули су за нас."

Више од 130 учесника из пет земаља, уз концерт Гудача Св. Ђорђа, на 4. такмичењу гудача "Златне степенице", још једна су потврда угледа ваљевске МШ "Живорад Грбић" и достигнутих резултата у претходних 65 година постојања. 

број коментара 0 Пошаљи коментар