Шабачки ватерполисти, после освајања Купа, и државни прваци

Шабачка спортска колекција синоћ је допуњена још једном шампионском титулом. Победом на Црвеном Звездом, у трећој финалној утакмици плеј-офа, ватерполисти Шапца први пут су постали државни прваци.

"Шабац, Шабац" - одзвањало је препуним базеном. Да подрже ватерполисте у одлучујућој утакмици дошло је око две хиљаде навијача. Атмосфера достојна државног финала, а ватерполо спорт који је повезао и старе и младе.

После десетогодишњег играња на страни, домаћи Делфини, са реконструкцијом базена, на свом терену у пуном сјају. У води је заблистао и жељени пехар државног шампиона.

"Ово нам је круна сезоне коју завршавамо са две титуле", наглашава Гојко Пјетловић, капитен ВК Шабац, "исписали смо историју, сад је време за славље, време за одмор."

После освајања Купа, први пут од оснивања клуба и титула шампиона за Шапчане. Дупла круна, досањани су спортски снови, на понос и граду и екипи.

"Ово је велики успех свих људи у клубу", истиче тренер шабачких ватерполиста Миодраг Мировић. "Како кажу, риба смрди од главе а ова наша мирише од главе, сви у клубу су дали максимум да би се ово остварило, презадовољан сам, свима им честитам."

Ниједа базен у Србији не броји публику као шабачки. Ватерполу на част, на част и играчима, али не и делу придошлих навијача. Сенку на финале бацила је туча на трибинама где је била Звездина подршка. Утакмица је прекинута на 15 минута.

Спортска борба обе екипе у води и титула шампиона, достојно нашег најтрофејнијег спорта, остали су ипак печат финала и изнад свега.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар