Стогодишња колевка за унуку

Чувајућу традицију и поштујући претке, Радован Радовановић родом из Куршумлије донео је својој унуци у Чачак колевку стару више од века.

Пре најмлађе Валентине у овој дрвеној постељи прве безбрижне снове одсањали су бројни Радовановићи.

''Прво деда има шест комада, па отац шест комада, а после ми један, два, један-два и тако, а опет смо догурали до неког броја. Ја сам сабирао од деде до Валентине, Валентина му је чукунунука, има нас седамдесетосморо'', каже Радован Радовановић из Чачка.

Дуго заборављена колевка породице Радовановић из Куршумлије је стигла у Чачак, да подсети на претке и измами осмехе нових генерација.

''Та колевка стајала прво у то време док смо ми били мали, па је стајала на таван једно педесетак година, па сам ја пре четири пет година нешто радио, узео колевку и мало је само поправио и донесем овде", наводи Радован.

Радован је недавно купио још једну колевку, да га подсећа на стара времена.

"И ја волим исто тако да поштујем, као и он што поштује традицију волим и ја да поштујем, овај и волим да имам такво нешто и драго ми је што је он то сачувао кад је он био мали и његови браћа и сестре, тако да ми је, овај, да сам веома срећна што је и она имала прилику да буде у томе'', каже Милица Пауновић из Чачка.

Несвакидашња колевка још ће сведочити о традицији коју Радовановићи са поносом чувају.

број коментара 0 Пошаљи коментар