Сунчана стаза у Зајечару

Град Зајечар је један од укупно двадесет два града у Србији, који је добио средства за реализацију пројекта "Сунчана стаза". Циљ ове акције је унапређење услова за развој здравих стилова живота, а Трим стаза је после скоро осам месеци изградње завршена.

Љубитељи шетње и здравог начина живота у Зајечару од скоро имају свој кутак на шумовитој "Краљевици". На "Сунчаној стази" дугој 1100 метара налази се и пет пунктова са по три справе за вежбање.

На овом простору у свако доба дана има рекреативаца, почев од оних школског узраста па до пензионера који воде рачуна о свом здрављу.

„Уложена средства у Трим стазу, која се и наче зове "Сунчана стаза" су пет милиона и 600 хиљада динара, од тоа два милиона и 380 хиљада је дало Министарство омладине о спорта, а остатак средстава је дао град", каже Милан Станковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт.

Министарство омладине и спорта је на овај начин показало колико измедју осталог води рачуна о локалној самоуправи, а град Зајечар, колико своју средину жели да учини квалитетнијом за живот.

број коментара 0 Пошаљи коментар