Рукометаши из Врања у вишем рангу

Градски рукометни клуб "Младост", из Врања, успешно је завршио сезону и пласирао се у виши ранг такмичења - Прву лигу Исток. За пријатеље и навијаче одиграли су ревијални меч, примили пехар и медаље.

Изнајмљивали су простор за тренинге, вредно вежбали, иза њих је успешна сезона. Били су најмлађи клуб, са играчима који су тек завршили основну и онима који уписују факултете. Значи им пласман у виши ранг такмичења, планирају да остану у клубу, разумеју важност спортских активности.

"Рукомет је један од, како се то каже, мушких спортова, грубљи је, треба доста контакта, снаге, захтева да човек буде комуникативан и да је добар са осталим саиграчима, да има спортски дух", каже Страхиња Станковић, ГРК "Младост".

"Остајем у клубу, уписао сам Факултет физичке културе у Нишу, једноставно, спорт ми је у души", додаје Немања Зафировић, из истог клуба.

Рукометни клуб Младост окупља седамдесеторо деце, девојчице и дечаке, већ од првог разреда основне школе.

"Најважније је да имамо велики број деце и да је велики број родитеља, видели сте, заинтересован, зато што се код нас ради свакодневно, сваког дана окупљамо децу, пружамо им шансу да вежбају, а да ли ће бити рукометаши то ћемо видети касније", објашњава тренер Миодраг Николић Роби.

"Да видим првака друге лиге Морава, посебно задовољство у конкуренцији, победник је била екипа која излази из школе рукомета, заправо. Доказ је да млади са организованим радом, са квалитетним стручним радом долазе до резултата", истиче Миомир Петровић, рукометни радник из Лесковца.

Млади рукометаши сада иду на камп, па на заслужену паузу. Августа се поново окупљају, тада почињу припреме се за нову сезону.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар