У трстеничким селима санирају последице изливања реке

После дезинсекције и дератизације, у атарима седам села трстеничке општине која су претходних дана претрпела штету од бујичних водотокова данас се кренуло и са деконтаминацијом земљишта.

Мештани седам села погођених поплавама још увек пријављују штете на усевима и објектима, па су комисије за пољопривреду и штете на путевима још увек на терену.

Према првим проценама бујични водотокови оштетили су 60 кућа, 150 помоћних објеката, 4 школе, 10 сеоских мостова, 10 километара калометара категорисаних и 160 километара локалних путева. Поплављно је и 2300 хектара ораница, што је само у пољопривреди штета од 400 милона динара.

У Доњој Рибнику Црнишавска и Оџачка река поплавиле су неколико кућа и 150 хектара усева. Готово стопостотну штету претрпело је домаћинство Максић.

У Горњем Рибнику оштећено је више домаћинстава. Вода је продрла у неколико кућа, поплавила баште и њиве у приобаљу Западне Мораве.

Тешко је било у сливу Риљачке реке, у селима на левој обали Западне Мораве. Посебно у Селишту које је плављнео у три наврата и где је вода продрла у 70 од укупно 180 домаћинстава.

Бујице су нанеле штету и у Великој и Малој Дренови, Страгарима, Пољни и Риљцу.

Проблеме са Риљачком реком, мештани ових села имали су последњи пут пре двадесет година.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар