Маестралан наступ чачанских балерина

Ученице издвојених одељења балетске школе Лујо Давичо у Чачку и балетског студија Форс под вођством Иване Дуњић, већ по традицији обележиле су крај школске године великим концертом. На сцени чачанског Дома културе извеле су нове кореографије награђене на домаћим и међународним такмичењима.

Одломци из чувених балета и мјузикла, захтевне варијације и подршке чачанска публика поздрављала је бруним аплаузом након сваког извођења. На сцени је наступило сто тридесет балерина млађег и старијег узраста. Некима је ово био и опроштајни концерт пред одлазак у средње балетске школе или на факултет.

 

"Балетом сам се бавила тринаест година и ја бих само овом приликом да се захвалим мојој наставници Ивани Дуњић која ме није подучавала само балету, већ без које не бих била сада онаква особа каква јесам", каже балерина Лана Радмиловић.

Већ 15-ак година наставница балета Ивана Дуњић са великом посвећеношћу смишља наступе који су и ове године вишеструко награђени. Чланице балетског студија Форс преставиле су кореографије награђене на такмичењима у Бечу, Амстердаму и Милану.

"Овај период за ученице балетске школе и за балетски студио Форс је заиста био веома напоран, амбициозан јер након свих такмичења које смо имали, имали смо задатак да спремимо концерт. Неколико месеци се радило на томе вредно и вечерас чини ми се да је публика понела заиста најлепше утиске са овог концерта и из ове сале. Мислим да је било снажно, мислим да је било и веома емотивно", објашњава Ивана Дуњић, наставница балета.

Да чачанска публика воли балет доказано је и овог пута. Стојећим овацијама је поздрављен завршетак концерта, а наредни је заказан за крај године.

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар