Обреж добио вртић

У Обрежу, највећем селу Варваринске општине, са око 3 500 становника отворен је вртић који ће похађати педесетак малишана. Пројекат изградње и опремања првог сеоског вртића у овом делу Поморавља реализовала је Канцеларија за билатералне односе при Америчкој амбасади у Београду.

На радост родитеља и малишана који су до сада предшколски програм похађали у Варварину или у сеоској школи, неадекватној за пријем већег броја деце, од септембра ће у нов вртић кренути две предшколске и једна млађа група за коју ће бити организован целодневни боравак.

 

„Прелепо за наше село. Један украс села и за децу боље", кажу мештани.

За први сеоски вртић, површине 350 квадрата општина је обезбедила локацију и комуналне прикључке. У градњу и опремање објекта Европска команда Америчке војске инвестирала је 250 000 долара.

„Овај објекат ће бити место које ће да окупља и родитеље и децу и све мештане овог места. Биће и играоница у коју ће деца моћи да се укључе у зависности од интересовања и узрастног доба", каже Драгана Савић директорка предшколске установе "Наша Радост".

 

Ово није прва сарадња и инвестиција из програма хуманитарне помоћи Америчке Владе.

„Ми смо исто изградили и Центар за дневни боравак деце са сметњама у развоју. Обновили смо и неке друге установе или дали опрему за школе, поправили смо кровове на неколико школа. Дали смо и помоћ за медицинску клинику", каже Кајл Скот, амбасадор САД у Србији.

Предшколску установу „Наша радост" у Варварину са подручним одељењима похађа 400 малишана. "Лептирић" у Обрежу у коме ће радити 3 васпитачице, растеретиће не само вртић у седишту Општине, већ и подручна одељења околних села.број коментара 0 Пошаљи коментар