Лесковачки Хор Звездице најбољи у земљи

Најбољи дечји хор у земљи, лесковачке "Звездице" и писац Стефан Митић Тићми, припредили су концерт за памћење. Како изгледа спој књижевности и музике, показали су на сцени Народног позоришта у Лесковцу.

Досањани су снови, визије и амбиције овим јединственим уметничким подухватом који су једноставно назвали "Нешто лепо". И заиста је чаробно, потпуно другачије, пуно емоција. Музика им је у срцу. То се види, осећа и награђује аплаузима и медаљама. На музичком небу лесковачке Звездице отишле су корак даље.

 

"Хор је постао буквално и песма део мог живота и сваки концерт трудимо се да буде бољи и бољи", каже Јефимија Цонић, члан градског дечјег хора "Звездице".

Јанко Босиљчић, члан градског дечјег хора "Звездице" додаје: "Јако је занимљиво. Заправо сам ја дечак и причам неку своју причу и показујем цео мој живот кроз представу."

Спој поезије, музике, невиности, наивности, креативности. Необична прича са поруком чините људима добре ствари. Сценарио је написао у једном даху Стефан Митић Тићми, лесковачки дечји писац, добитник награде Политикиног забавника.

"Ја волим тако да идем на те неистражене терене као што су рецимо сликарство, музика. И онда ми је супер да се играм и да покушамо да направимо тај неки фин и леп спој", наводи Стефан Митић Тићми, дечји писац.

До високих уметничких домета и многобројних признања у земљи и Европи хор Звездице стиже преданим радом, ентузијазмом, љубављу и неисцрпном енергијом.

"Та деца толико буду инспиративна да у неком тренутку просто пожелимо да увучемо још неког са ових наших простора у нашу причу. И то је оно најлепше чему се највише радујем када људи из Лесковца сами направе овакво једно чудо од представе, концерта, од дешавања", објашњава др Јелена Цветковић Црвеница, уметнички руководилац хора "Звездице.

За Звездице предаха нема. На јесен их очекују концерти у Словенији и Италији. Већ сада спремају и репертоар за наступ на престижном светском фестивалу у Базелу наредне године.

број коментара 0 Пошаљи коментар