Обнавља се библиотека у Краљеву

Народна библиотека "Стефан Првовенчани" у Краљеву, која је недавно прославила век и по постојања, неће радити у јулу због реконструкције.

На позајмном одељењу краљевачке библиотеке, љубитељи писане речи пожурили су да одаберу књиге, како би током летњих месеци имали шта да читају.

Међу више од десет хиљада сталних чланова су и они који у библиотеци припремају испите.

"Овде је стварно лепо место за учење, пријатно и мораћу се снаћи некако. Учићу код куће или ћу наћи неко друго место за које не знам да ли у Краљеву постоји", каже Милош Благојевић, из Краљева.

Од око 1000 квадратних метара, више од половине биће реконструисано. Планирана је комплетна замена подова, који су у лошем стању.

"Што се тиче корисника, они ће ући у простор који је просто оплемењен. Изгледаће ново, бар тај под је нов. С друге стране, сем тих естетских услова, имамо и оне хигијенске ништа мање важне. Овим добијамо нове подове, винилске подне облоге које су трајно решење", наводи мр Миша Милосављевић, директор Народне библиотеке "Стефан Првовенчани".

Локална самоуправа,обезбедила је нешто више од два милиона динара, за реконструкцију библиотеке. Планирано је да радови почну 8. јула и да буду завршени у другој половини августа.

број коментара 0 Пошаљи коментар