Атлетичари у Врању

Трећу годину заредом, почетак лета у Врању обележава атлетика. Одржан је полумаратон, учествовало је више од триста такмичара из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Бугарске, Данске, Кеније. И за децу и рекреативце је организована трка задовољства у центру града.

Најбољи атлетичар из Врања, победник Београдског маратона прошле године, Кристијан Стошић, тријумфовао је и у свом граду. Двадесетједан километар претрчао је за један сат и 13 минута.

"Било је неизвесно до самог краја, финиш је одлучио победника. Честитао бих свима јер свако је победник ко је прешао ову стазу, стварно је захтевна. Публика је била добра, уз нас, бодрили су нас", каже атлетичар Кристијан Стошић.

Секунд после Кристијана, циљ је прошао и Стенли Кипрути, познати маратонац из Кеније, дугогодишњи пријатељ наше прослављене атлетичарке Оливере Јевтић. Прошле године била је промотер врањског маратона, сада је победила у трци од 10,5 километара.

"Трка је била одлична, сматрам да ће у будућности бити још атрактивнија за атлетичаре. Град је веома леп", наводи атлетичар Стенли Кипрути.

"Што се тиче стазе, изузетна је, много ми се свиђа. Није монотона, има доста валовитог дела, али то је драж трчања, и драго ми је да сам на оваквој стази постигла изузетан резултат и пласман", наводи Оливера Јевтић.

Претходне две године организован је и маратон, сада је полумаратон био главна дисциплина. У програму и дечја трка, штафета, трка задовољства.

"Оборио сам лични рекорд, стаза јесте мало тежа, али добро. Организација је лепа, догађај је леп. Четврти сам укупно, а први од Врањанаца, на 10,5 километара, и баш ми је драго", каже атлетичар Александар Стојановић.

"Све је прошло како треба, није било непријатних ситуација, што се тиче организације добили смо похвале и од такмичара који су нам дошли са стране", наводи Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт.

Полумаратон је међународног карактера, одржан под покровитељством града, а организатор је Атлетски клуб "Врањски маратонци".

Остали аутори: Даница Мирић
број коментара 0 Пошаљи коментар