Врњачки основци положили испит хуманости

Ученици основне школе "Попински борци" у једном од паркова Врњачке Бање цртали су и продавали радове како би помогли другу којем је потребно лечење. Све су организовали са академским вајаром Александром Шеровићем, уз подршку Женског центра "Милица" и УРДОУР-а.

Испит хуманости, данас су положили на делу. Врњачки основци су цртали како би помогли да Давид Радовановић оде на лечење.

"Ми цртамо радове и онда подржавамо хуманитарну продају. Тако помажемо детету, иако смо и ми деца. Дружимо се и сликамо. Он је наш вршњак, и он треба да ужива као и ми, да буде здрав и срећан", кажу Лазар, Вишња, Јулија и Никола.

Врњчани и гости Бање бирали су радове и новчаним прилозима помогли акцију.

"Мислим да је ово јако добро јер се и деци подиже свест о хуманости. Деца су креативна, цртају и свесна су који је циљ", каже Марина Аксентијевић.

Блокови, бојице, фломастери - уз добру вољу и жељу да помогну - довољан су разлог за дружење. У хладовини врњачког парка, креативности није недостајало.

"Идеја је дошла од деце, што је најрадоснија вест, зато што имају осећај, и развијену емпатију у здравом правцу. Задовољан сам, али ту је и захвалност због великог одзива деце, они се смењују сатима", каже Александар Шеровић, академски вајар.

Учесници данашње акције верују да ће, уз до сада прикупљена средства, Давид отићи на лечење и победити болест која га је одвојила од вршњака.

број коментара 0 Пошаљи коментар