Почеле припреме за Дринску регату

Национални парк "Тара" и река Дрина основа су туристичке понуде у Бајиној Башти. Уз уобичајене туристичке теме,најважније су припреме за Дринску регату која је последњих година уз десетине хиљада домаћих привукла и заљубљенике река из 40-ак земаља.

Бајина Башта је честа туристичка одредница и за домаће и све више стране госте у свако доба године, посебно у лето, због реке Дрине, језера Перућац који је бајинобаштанско море и различитих манифестација. Кинези су у последње време најчешћи гости.

"Земља је лепа, људи гостољубиви и лепо нам је што смо овде", кажу наши саговорници. "Лепо је, први пут сам у овом месту и свиђа ми се што смо овде." 

Јул је и време када се сви спремају за највећу манифестацију на води у овом делу Европе - Дринску регату. За смештај се већ тражи место више а за сам забавни спуст централни део манифестације посебно брину о безбедности.

"Ове године на води ће бити преко 100 ронилаца на обали 259 припадника јавне безбедности, више од пет медицинских екипа које ће пратити спуст, пет стационарних медицинских екипа, јер је најбитније од свега од свега да све протекне безбедно", истиче Дејан Млађеновић, директор СТЦ Бајина Башта.

Велико интересовање је и за вожњу бродом језером Перућац до Вишеграда.

"За разлику од досадашњих година, ове године је посебно велико интересовање домаћих фирми за крстарење, а од странаца имали смо већ Мађара и Италијана и то је нешто што нас је јако обрадовало јер су то нова тржишта",  каже Горан Глишић из "Тара турса".

У Бајиној Башти су свесни да још нису искористили потенцијале природе.

Туризам је нешто што је предност наше локалне самоуправе о чему морамо озбиљно да размишљамо и радимо. Највећи проблем нам је инфраструктура, путеви. Општина је велика 673 километра квадратна, велики је број путева и државних и локалних", каже Радомир Филиповић, председник Општине Бајина Башта.

У пуној сезони Бајина Башта постане тесна јер су смештајни капацитети недовољни. Зато се последњих година граде нови, приватни објекти различите врсте, до оних луксузних с мером од којих се не би постидели ни велики туристички центри.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар