Инвестиције Европске уније у Шапцу

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици обишао постројење за пречишћавање отпадних вода у Шапцу где се средствима Европске уније гради и нов насип на Сави.

Захваљујући донацији од 10 милиона евра на најпроблематичнијем делу на Сави код Шапца гради се нов насип у дужини од 5 километара који ће бити завршен до краја године.

Средствима Европске уније Шабац је добио и постројење за пречишћавање отпадних вода, а сав комунални отпад се одвози на Регионалну депонију "Срем Мачва". Тим поводом, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици посетио је ово место.

"Мени и мом тиму је било важно да видимо како ово постројење ради нако скоро две године, није битно само отворити. Све функционише у најбољем реду, овде се преради негде око 17.000 кубика отпадних вода и добије се чистији производ за град и индустријску зону", каже Сем Фабрици, шеф делегације Европске Уније у Србији.

"Ми овде имамо инвестиције од преко 30 милиона евра које је европска делегација у протеклих десет година уложила у град Шабац. Град Шабац има решен проблем уклањања отпада, депоновања отпада, има решен проблем пречишћавања отпадних вода и ево сад има пуну заштиту од поплава", наводи Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

број коментара 0 Пошаљи коментар