Нови Сад: Финалне припреме за Егзит

Сутра почиње 19. Егзит, фестивал који ће у Новом Саду окупити највеће музичке звезде и посетиоце из седамдесет земаља света. Предфестивалске дане обележио је Сајам младих.

У години када је Нови Сад омладинска престоница Европе, 8. Сајам омладинског туризма отворен је синоћ, два дана уочи светски познатог музичког фестивала Егзит, када град постаје центар младих из преко 70 земаља света.

На Тргу слободе разнолик садржај: сајамски и музички. Учесници имају прилику да се упознају са атракцијама и занимљивостима градова из земље и региона, као и понудом других излагача.

Смештајни капацитети су попуњени, а у Нови Сад полако пристижу гости из целог света.

"Највећи број њих је из Европе, Велика Британија, Немачка, али ту су наравно гости све више из Русије, САД, Аустралије, Кине, Канаде, Израела, Турске, Грчке и региона", наводи Тихана Путин из ТО Нови Сад.

На Петроварадинској тврђави у току су последње припреме, постављање бина и инфраструктуре пред овогодишњи Егзит.

Почело је и преузимање наруквица, али гужви још увек нема. Организатори очекују да ће овогодишњи Егзит забелезити 30 одсто већу посећеност од прошлогодисњег, који је, кажу, био рекордан.

Деветнаести Егзит фестивал, званично се отвара сутра, капије тврђаве отварају се у 19 часова, а на главној бини, као звезде вечери наступиће култна група Кјур.

број коментара 0 Пошаљи коментар