Библиотека на прокупачком базену

На улазу у градски базен у Прокупљу Народна библиотека "Раде Драинац" поставила је штанд са књигама које могу бесплатно да се изнајме док време проводите на купалишту. Дневно базен посети близу хиљаду Прокупчана, међу којима је највише деце школског узраста.

 Маша и Нина летњи распуст проводе уз књигу на градском базену у Прокупљу.

 

"Ово је књига Рајска врата, и то нам је препоручила наставница, односно причала нам је како је она читала ту књигу, па сам је по препоруци узеле још јуче", каже Маша Спасић.

Нина Симовић додаје: "Ја обожавам да читам књиге, поготово на базену, кад је лепо и сунчано и онда се сваки пут лепо проведем. Данас сам почела да је читам, па ако не завршим сутра ћу."

Ове године градска библиотека на улазу је поставила штанд са књигама које могу бесплатно да се изнајме. Углавном је то лакша литература,намењена опуштању и забави.

"Углавном волим све да читам али сада на базену, пошто сам видео да је библиотека отворена и на базену ја сам ево на пример узео да читам Загора, да се опустим стрипове сам узео да читам", каже Душан Барјактаревић.

"Забавник сам узео само да бих имао нешто кад је врело, кад је сунце најјаче, да се сакрије и да читам, да имам неку занимацију", каже Ђорђе Јовановић.

А Јована Стаменковић: "Узела сам књигу Зато што те волим Гијома Мусоада читам сада мало на базену. Волим и овако да читам књиге."

Дневно базен посети близу хиљаду прокупчана, од којих је највећи број деце школског узраста.

"Стварно се максимално трудимо да у сезони купачима приредимо оно што је најбоље, од уређених травнатих и бетонских површина које служе као плаже, до кристално чисте воде", наводи Александар Дикић, из ТСО Прокупље.

Купачима су на располагању и нови садржаји па девојчице и дечаци поред пливања и игара у базену највише времена проводе на тениским теренима где се организују и такмичења.

Остали аутори: Биљана Поповић
број коментара 0 Пошаљи коментар