Алексинац: Села без аутобуског превоза

Око хиљаду две стотине мештана из шест алексиначких села током лета ће бити без аутобуског превоза до града. Линије које су у надлежности Ниш експреса су укинуте без претходне најаве и за сада се не зна хоће ли бити враћене.

 На сеоском путу у подне мало кога али ко мора - мора. Аутобуса нема, такси тек по који, па се до града поуздано стиже једино пешице. Мештани се жале да им је напорно.

Аутобуска линија укинута је чим се школска година завршила, без икакве најаве.

Желели смо да мештанима Доњег Крупца помогнемо да добију одговор на питање зашто је линија укинута, али уз све покушаје у Ниш експресу нисмо успели да сазнамо ни зашто је укинута, ни да ли ће и када бити обновљена.

Одговоре на ова питања чекају и у локалној самоуправи. Незванично су кажу, сазнали да је разлог за укидање линије је нерентабилност током летњих месеци када ђаци не путују.

"Велики проблем је вишедеценијско монополско понашање Ниш експреса где Алексинац и друге општине немају алтернативу или имају алтеративу која нема капацитете да озибиљно преузме обављање јавног превоза", каже Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

Из локалне касе на име месечних карата за ђаке и наставнике ка Ниш експресу годишње иде око 22 милиона динара, а ситуација попут ове до сада није било.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 06. јул 2019, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Nažalost ima još takvih primera kao u Aleksincu.Malo dalje u opštini Knjaževac,za selo Banjski Orešac autobus ne ide godinama.Ljudi se snalaze kud koji Mili moji!!!

(субота, 06. јул 2019, 09:31) - anonymous [нерегистровани]

Pravda

Monopolista se u svim sverama ponasa isto.Ali kad lokalna samouprava izadje s tenderom,znaju itekako da private SVE.

(петак, 05. јул 2019, 19:24) - anonymous [нерегистровани]

Koga briga za selo ?

Hteli ,ne hteli, mladi moraju napustati sela zahvaljujuci i ovakvim postupcima ...... ! Na tv je druga priča , politicka .

(петак, 05. јул 2019, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

Bog digao ruke

Ništa novo, čeka se da se ugasi sve što se pogasiti može. Tako je u svim sferama života ovog gradića i dada čekam samo da prvorođeno dođe i stavi katanac i raspiše stečaj. E moji aleksinčani, glasajte i dalje kao i do sada