Нова плажа на Милешевки у Пријепољу

Не желећи више да чекају изградњу градског базена, или да путују до десетак километара удаљене плаже на Лиму, мештани пријепољског насеља Вакуф су недавно, на реци Милешевки, која се улива у Лим, сами уредили простор, саградили малу брану и направили купалиште.

Река која стиже са падина Јадовника па се, измичући клисури, надомак града светлуца на сунцу, извор је дечје радости. Јул је, и претопло, а њима, готово под прозорима - купалиште.

"Дођемо, кад изађе прво сунце, онда се купамо, неки оду кући, па додју опет, касније, а иначе смо сви ту по цео дан", каже Хана Цекић.

"Скачемо, пливамо, ронимо, истражујемо нешто док ронимо и тако", додаје Фарук Бјелак.

"Ту смо ми правили исто овако, само од камења, али је сад ово лепше и сигурније", каже Армин Бјелак.

Једноставна брана, формирала је невелико језеро, довољно за купање и освежење, а њени градитељи, житељи су насеља крај Милешевке. Очистили су речно корито, прикупили новац, подигли уставу, и направили градско купалиште.

"И ми старији овдје поред ријеке, лепо, расхладе се и људи од 40-50 година, не само дјеца...увјек је неко ту, углавном наша су дјеца фина, јако послушна и нема, нема проблема", задовољан је Кемал Нуковић.

Ускоро почиње и реконструкција Милешевске - улице уз реку - и овде очекују да нова канализациона мрежа буде већег капацитета, како би се прикупиле и отпадне воде два узвода насеља - Непек и Томовина.

Тада ће Милешевка у овом делу свог тока, бити потпуно безбедна за купање, иако ни до сада, како кажу они који у реци већ годинама уживају, проблема није било.

број коментара 0 Пошаљи коментар