Градилишта на петнаест локација

Од почетка грађевинске сезоне у Новом Пазару ради се свакодневно на уређењу града без иједног дана предаха. Асфалтирају се улице, уређују спортски терени, зелене површине, поплочавају тргови, чисте речна корита и реализују други пројекти у области комуналне инфраструктуре.

Од планираних осамдесет улица на подручју Новог Пазара до сада је асфалтирана трећина. Градилишта су отворена у Избицама, Дежеви, Сутеновцу, Селаковцу и другим насељима на периферији града. Житељи у забаченим приградским крајевима на асфалт су чекали више деценија.

"Ово ће много да значи, што би рекли за камион и за авион овде имају да прођу. Ово је 6 метара пут плус метар тротоара с леве и десне стране."

"Деца иду у школу, онда блато, морају да иду прљава али сад смо задовољни".

"Поред те прашине која је била присутна готово сваког дана још у летњем периоду, те воде које иду са ових околних брда правиле су, сваки пут кад би падале кише огромне проблеме", кажу новопазарци.

Ради се и викендом али и на тепратурама које су веома високе.

"Тешко је, вруће је али, трудимо се да завршимо посао", каже Еджевит Ардовић, радник АД "Нови Пазар - пут".

Од почетка грађевинске сезоне Нови Пазар из дана у дан мења. Уређују су платои испред солитера Кула, Културног центра и Житног трга, пасажа лучне зграде, чији је кров био потпуно пропао и угрожаво је безбедност грађана.

"Градска управа је издвојила из свог буџета више од милијарду динара за изградњу пре свега инфраструктуре, асфалтирање локаланих путева и улица, изградњу водоводне, канализационе, кишне мрезе", наглашава Нихад Бишевац, градоначелник Новог Пазара.

Поред путне и комуналне инфраструктуре у плану је и изградња нових спортских објеката и уређење постојећих спортских терна. Тренутно се обављају радови на петнаест локација у граду.

број коментара 0 Пошаљи коментар