Мештани Мрсаћа помажу Миланку Јовановићу да обнови кућу

Да се добре комшије и прави пријатељи познају у невољи потврдили су мештани Мрсаћа код Краљева и чланови Удружења бораца. Они су притекли у помоћ породици Јовановић, која је претрпела велику штету у јунским поплавама.

Трећег јуна породици Јовановић из Мрсаћа из кућа и штала бујица је однела готово све што су стицале три генерације. Тог јутра, сећа се Миланко, борио се и за живот тешко покретне мајке.

"Гађала ме матица онде, уватим се за дрво. Исекао сам се овде на олук. Затим зет иде за мном и разбија прозор и улази код мајке и мајку износи, ја сачекавам овде и избацујем је на спрат", присећа се Миланко Јовановић из Мрсаћа.

И даље су, више од месец дана после поплава, у тешкој ситуацији. На срећу, нису сами.

"Сваки дан од трећег јуна, сваки дан пуно двориште, долазе људи са стране да помогну", каже Горица Јовановић из Мрсаћа.

Комшије су помогле да се очисти кућа и поново изгради зид летње кухиње. Кажу - заслужио је то Миланко.

"Више од 50 домаћинства је пружило финасијску помоћ и велики број мештана је пружио помоћ у санирању последица ових поплава. Мислим да је овда солидарност победила, Пре свега што он је увек излазио у сусрет и учествовао у акцијама које су биле у овом селу", каже комшија Микица Мајсторовић.

Јовановићима су се први нашли Миланкови пријатељи из Удружења ратних ветарана. Помогли су им да добију привремени смештај, донели храну и одећу.

"Ово што се сада дешава да су прискочили пријатељи, родбина, комшије, борци, ево враћа се колко толико у нормалу, али видите да објекти су и даље пукли, да су напукли, да не може да се станује", наводи Сретен Лазовић, Удружење учесника рата 1991-1999. града Краљева.

Да је солидарност врлина која се не заборавља ни када се оде из Мрсаћа, показали су чланови Мото-клуба "Орлови" из Швајцарске. Скупили су новац за Јовановиће и још две угрожене породице у родном месту.

број коментара 0 Пошаљи коментар