Од Краљева до Беча авионом почетком идућег месеца

Ваздушни саобраћај изнад Србије ускоро би могао да буде најгушћи у региону. Само са аеродрома у Београду и Нишу полеће више десетина авиокомпанија, до скоро 100 дестинација у око 40 држава.

Зоран Илић, заменик ресорног министра, задужен за авио саобраћај рекао је током јавне расправе о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају у Краљеву да само са аеродрома у Београду и Нишу полеће више десетина авиокомпанија, до скоро 100 дестинација у око 40 држава.  Како је најавио Илић, за који дан знаће се која ће авиокомпанија полетети са краљевачког аеродрома до Беча, прве недеље у децембру.

"Наравно да очекујемо да ће се ту јавити Визер, можда Ер Србија. Односно од Ер Србија, верујем, и требало би да буде најзаинтересованија обзиром да Краљево није далеко од Београда, да им је можда лакше да се овде базирају, међутим немам информацију да су преузели документацију. Мотив компаније која добије посао, је да има што више путника, а то ће остварити само уколико буде имала ниске цене карата. Не очекујем да ће цена на линији коју смо поменули да буду више од десет до дванаест хиљада динара, и то повратне", каже Зоран Илић, заменик у ресорном министарству за авио саобраћај.

број коментара 0 Пошаљи коментар