Све више миграната у Кањижи

Због поновног појављивања група миграната у Општини Кањижа, у близини српско-мађарске границе, данас је заседало руководство Општине

После три године, градски штаб за ванредне ситуације у Кањижи, поново се бавио мигрантском кризом.

То су млади људи, држе се заједно, мало су ратоборнији од оних који су долазили раније. Да ли се плашите од миграната? „Па, није нам свеједно. Они се не склањају са пута, понашају се као да је све њихово. Нису до сада правили неред, немам страха", различита су мишљења грађана Кањиже.

Мађарски погранични органи за прве две недеље новембра привели су више од 900 миграната. То је, од почетка године, највећи број људи који су за две седмице покушали да илегално уђу на територију Европске уније.

 "И са државним органима и са институцијама да пробамо да већ сад на почетку нађемо неку врсту решења како можемо да обезбедимо безбедност наших становника. Да мигранте пробамо да преусмеримо у те институције где они морају да буду: а то су прихватни центри у Кикинди и Суботици", сматра Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа.

"Покушавамо да обезбедимо што више људства, технику, што већу пажњу да обезбедимо на улицама, да би заштитили наше грађане у следећем периоду. Сваки дан од јутра до мрака, 24 сата пратимо ситуацију и на основу прилива тих људи ћемо предузети мере", каже Роберт Лацко, координатор за мигранте, Општина Кањижа.

У Кањижи страхују да је то наговештај новог мигрантског таласа који их неће заобићи.број коментара 0 Пошаљи коментар