О Путину све најлепше

Горан Јовановић Фонзa jавности у Србији однедавно је познат као човек са којим је руски премијер Владимир Путин желео да се сретне приликом посете Београду.

Горан Јовановић Фонза и његови Ноћни вукови на утакмици Звезда - Зенит, на београдској Маракани, седели у ложи са руским премијером Владимиром Путином.

"Сусрет је био нормалан", каже Горан Јовановић, "моторџијски - дошао да види друг друга."  Пошто обојица воле мотоцикле, то их је спојило. Горан каже да су разговарали о моторима и плановима за нека путовања, јер бајкери користе сваки слободан тренутак да проведу на мотору.

Нишки мото-клуб сматра се истуреним одељењем московских Ноћних вукова, а пријатељство је учвршћено прошле године када је у Ниш дошао њихов вођа Александар Залдостанов Хирург. Тада су Нишлије добиле позив за митинг у украјинском граду Севастопољу где су се упознали са руским  премијером.

Драган Станковић и Саша Савић кажу да је за Ноћне вукове тај сусрет био важан пошто је Путин, за њих, "оличење поштовања традиције, православља и здравог живота, што су о основне вредности њиховог мото-клуба". Прича о поштовању тих вредности полела је у Москви, а проширила се на све балканске земље. Саша Савић наглашава да се тај осећај не може описати речима већ да  је потребно бити бајкер - Ноћни вук.

Због строгих правила клуба, у Србији има само 28 ноћних вукова. У Нишу живе дванаесторица. Надају се поновном сусрету с Путином већ у мају, на прослави  годишњице московског клуба.

број коментара 0 Пошаљи коментар