Кућа за теткицу

Ученици ОШ "Вук Караџић" у Врању финансирају изградњу куће за самохрану мајку двоје деце у приградском насељу Јарчујак, теткицу краљевачке основне школе.

Након земљотреса у Краљеву јавило се много дародаваца, предузећа и појединаца спремних да помогну угроженим грађанима. Међу многобројним хуманитарним акцијама, гест ученика врањске основне школе "Вук Караџић" по много чему је изузетан.

Деца су из Врања стигла у Краљево са жељом да помогну: њихова је одлука да саграде кућу за теткицу у краљевачкој Основној школи "Четврти краљевачки батаљон".

Помоћ врањских основаца већ има и темеље у насељу Јарчујак, на месту некадашњег дома породице Митровић који је земљотрес у трену сравнио са земљом. Горици Митровић је још тешко да поверује иако је, како каже, радећи као теткица у школи научила колико су дечја срца велика.

Неко ће тешко поверовати и у пословни дух који су врањски ђаци показали. Динар по динар, каже Душан Стевановић, директор ОШ  "Вук Караџић" у Врању, али "успели су да затворе финсансијску конструкцију".

"Обнови Краљева након земљотреса помогла је цела Србија", каже градоначелник Љубиша Симовић, "али су мали врањски хуманитарци све су изненадили."

Горица  Митровић, самаохрана мајка двоје деце, у нову кућу уселиће се за два месеца. Тада ће је посетити донатори за које ће, кажу, бити потребно бар десет аутобуса.

број коментара 0 Пошаљи коментар