Краве су криве за све!

Житељи села Елемира, код Зрењанина, завадили су се када је тридесетак житеља тог села блокирало улице и спречило да краве прођу на пашњаке, јер им, како кажу, наносе штете на имањима. Локална самоуправа Зрењанина предложила је да се за пролазак 250 крава до пашњака одреде попречне, мање улице Елемира.

Због изгажене траве и запрљаног тротоара, тридесетак житеља Елемира претходних дана блокирало је пут, како краве не би могле на пашу. Неколико крава озбиљно је повређено и све је довело малтене до сукоба мештана.

Тридесетдеветогодишњи Драган Димитријевић из села Елемира живи од пољопривреде и сточарства. Тиме храни породицу са четворо деце, али није ни слутио да ће његове и краве других домаћина практично завадити село.

"Није могло да се прође, јер је ту било пар актера који ће сада да посвађају село", каже Драган Димитријевић.

Члан Пашњачког одбора Елемира Милан Перин каже да је у сваку улицу стало по десетак мештана који нису дозволили да краве прођу на пашу.

Бало Золтан из Елемира каже да су мештани који су блокирали улице имали штапове са ексерима на врху, којима су боли и ударали краве.

Житељи улица Елемира најближих пашњацима кажу да у том делу села нико не држи краве и да неће више толерисати штете на својим имањима.

"Имао сам штету, поломљена ми је ограда и када сам отишао у месну заједницу да се жалим и тражио да на неки начин надокнадим штету, рекли су ми да је требало да направим јачу ограду", каже Милош Марковић.

Марковић каже да је обећано да ће краве ићи низ улице до 1. маја и да ће се ситуација некако решавати.

"Није лако нама, а није лако ни њима. Просто, они неће да им краве газе траву", каже Димитријевић.

У решавање проблема укључила се и локална самоуправа Зрењанина, а предлог је да се за пролазак 250 крава до пашњака одреде попречне, мање улице Елемира.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. апр 2011, 02:58) - anonymous [нерегистровани]

Krave

'Mestani'' su preprecili ulice. Pa ko su onda oni koji su terali krave na ispasu, vanzemaljci? Ili ih i dalje, nakon 60 i vise godina zivota u tom kraju smatraju dodjosima? Ima li nade da se Srbi ujedine, nekada, negde?