"Агрожив" гради нову кланицу

Пре четири месеца компанија "Агрожив" изашла из стечаја и сада послује у саставу "Србије гас". У нову опрему "Агрожива" уложено 25 милиона евра. Када све буде готово то ће бити најмодернија кланица за производњу и прераду живинског меса у земљи, тврде из "Србија гаса".

Компанија "Агрожив", која се донедавно налазила под стечајем, сада послује у саставу "Србије гаса". За релативно кратак временски период производња је стабилизована, па се планира и проширење, како на фармама тако и у кланици у житишту, где се сада годишње прерађује око десет милиона бројлера.

Синиша Кљајић, руководилац на фармама каже да у овом тренутку нису довољни капацитети од 16 фарми и да ће ускоро кренути боља сарадња са кооперантима.

"Агрожив" запошљава око хиљаду радника. Проширена је и кланица у житишту. Планира се градња нове, као и куповина савремене опреме.

Генерални дирекор "Агрожива" Предраг Амижић наглашава да ће део опреме из Холандије, вредан пет милиона евра, стићи већ ових дана, а да ће кланица која буде изграђена идуће године имати дупло веће капацитете од садашњих.

У цео овај подухват држава и "Србија гас" уложиће око 25 милиона евра. Када све буде завршено, крајем идуће године, то ће бити и најмодернија кланица за производњу и прераду живинског меса у земљи.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 22. апр 2011, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

Otimačina

Lako im je sada da pričaju i grade na tuđoj muci...

(четвртак, 21. апр 2011, 11:41) - anonymous [нерегистровани]

Кланична индустрија Србије

Кланична индустрија има лепу перспективу од узгоја пилића до одраслих кока од 2,5 кг за прераду и пласман на тржиште Србије и Русије. Користити средстава за пречишћавање ваздуха, зеолитом филтриране воде (и ја сада пијем такву воду) и употребе АТН-а премикса у смеши за исхрану пилића све до одраслих кока, добија се месо и прерађевине од високог квалитета.

(четвртак, 21. апр 2011, 10:57) - anonymous [нерегистровани]

A

Daj Boze da bude tako !