Пожар на јагодинској депонији

Избио пожар на старој депонији, близу центра Јагодине. Пожар под контролом и биће угашен до краја дана, поручују ватрогасне екипе.

На старој Градској депонији у Јагодини, само неколико стотина метара од центра града, и уз  међународну железничку пругу Беград-Ниш, избио је пожар. Ватрогасци и радници ЈКП "Стандард" са тешком механизацијом покушавају да га угасе.

Пожар је избио прошле ноћи око два сата, након интеревенције ватрогасаца, пламен се "притајио" да би јутрос око шест сати поново избио, изјавио је Танјугу шеф смене Ватрогасно-спасилачког батаљона у Јагодини Небојша Манојловић.

Кључну улогу има механизација која места захваћена ватром прекрива земљом, додао је Манојловић и истакао да је пожар под контролом и да ће бити угашен до краја дана.

Са места пожара, густи црни дим ветар носи јужно, према Ћуприји, али су куће уз депонију, од које су неке удаљене само 50 метара, и део пруге обавијени димом.

И у априлу је горела стара јагодинска депонија. Јагодина је пре годину дана изградила нову савремену депонију, око 16 километара удаљену од града, у месту Гигош, а у плану је да се стара депонија, која гори, еколошки санира.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. јун 2011, 18:35) - anonymous [нерегистровани]

србин

Ово је србија па је могуће и да депонија буде уцентру града...

(недеља, 19. јун 2011, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Како

Није ми јасно како депонија може да буде близу центра града у билом ком граду или селу