Шампионка из прашине

Зорана Барјактаровић из Панчева, трострука је првакиња Србије за пионире и јуниоре у атлетици. Иако из тог града већ годинама долазе наши најбољи атлетичари, услови за рад у панчевачком атлетском клубу веома су лоши.

Међу панчевачким атлетичарима, од којих по правилу стасају шампиони земље, тренутно је најуспешнија Зорана Барјактаровић.

Трострука првакиња Србије за пионире и јуниоре и њене колеге из клуба ствари чувају у оронулој свлачионици, чији кров сваког тренутка може да се сруши. Када истрче на Градски стадион, кажу, принуђени су да тренирају у прашини, јер атлетске стазе већ одавно нема.

"Јако је тешко овде тренирати. Пазим да не упаднем у неку од рупа и да не повредим зглоб, али сналазим се некако. Имам зацртан циљ испред себе и издржаћу све напоре", каже Зорана Барјактаровић.

Најбржа Панчевка трострука је првакиња државе на 100 и 300 метара за пионире и јуниоре. Испунила је и норму за светско првенство за млађе јуниоре. Када би имали боље услове за рад у Атлетском клубу "Динамо" било би, кажу, још више шампиона.

У клубу се сналазе како знају, наводи тренер АК "Динамо" Љупче Цветковски и наглашава да је то још могуће док се ради са овим узрастом, али да су за боље сениорске резултате неопходни и много бољи услови.

"Неопходна нам је помоћ града и видећемо да ли ћемо је и дочекати. Ова деца су заслужила много више", каже Цветковски.

Зорана ће и током лета напорно тренирати. У августу ће у Турској учествовати на Балканијади. Иако ће се такмичити са старијима од себе, очекује да ће освојити бар једну медаљу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. јул 2011, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

Vise nego strasno

Sramotno,bedno...ponizavajuce. Pa to sto njima treba resila bi NE kupovina jednog besnog drzavnog automobila. Sram ih bilo !

(среда, 20. јул 2011, 18:13) - Pancevac [нерегистровани]

Strašno

Ovo je još jedan dokaz da u gradu ima novca samo za privilegovane i da sport vode nesposobni ljudi. Kada se osvoji medalja onda se svi oni kite tuđim perjem,a svoju ne stručnost kriju iza velikog rada uspešnih sportista koji su prepušteni sebi i svojim trenerima.