Eтно-фестивал у Кладову

Очување и неговање традиције и обичаја народа Источне Србије циљ је организовања Етно-фестивала који се у Кладову одржава следећег викенда. Осим наступа музичара и културно-уметничких друштава, посетиоци ће моћи да виде и изложбе занатских предмета и сувенира.

У Кладову ће наредног викенда бити одржан традиционални Етно фестивал на коме ће се промовисати народно стваралаштво, традиционална јела и пића, фолклорна богатства и обичаји народа Источне Србије.

Истовремено, како кажу у Туристичкој организацији у Кладову, то је прилика да се промовишу Кладово и његови туристички потенцијали.

Фестивал традиционално посећује велики број Срба из дијаспоре и он је важан за очување идентитета покољења која не живе у својој матици.

На Фестивалу ће бити приказане различите културе, обичаји и традиција, тако да се очекују и бројни туристи, са румунске стране Дунава, гости и пријатељи.

Програм ће се одржавати на пешчаној градској плажи дугој скоро километар, у баштама хотела "Ђердап" и "Аква", у амбијенту средњовековне тврђаве Фетислам, као и у баштама кафића у градској променади.

Етно-фестивал је највећа манифестација тог типа у Источној Србији на којој се очекује око 10.000 посетилаца из Србије и иностранства.

На фестивалу ће бити постављено и четрдесетак штандова са старим занатима, сувенирима и еколошким домаћим производима.

Поред културно-уметничких друштава, предвиђен је и наступ Јелене Томашевић, Славице Ћуктераш, група "Црвена јабука" и "Ју групе". За недељу је предвиђено и такмичење у кувању рибље чорбе.

број коментара 0 Пошаљи коментар