Три године власти у Нишу

Изградња Индустријске зоне Доње Међурово, довођење страних инвеститора, реконструкција главних улица у граду, улагање у спортску инфраструктуру и здравствене објекте - најважнији су резултати актуелне власти - речено је на конференцији поводом 3. годишњице формирања власти у Нишу.

Коалиција на власти у Нишу састављана је пре три године по узору на републичку власт - ДС, коалиција око СПС-а и Г17, односно Уједињени региони Србије.

Поводом 3. годишњице конституисања власти, заједничку конференцију за новинаре одржали су градоначелник Милош Симоновић (ДС) и председник Скупштине града Миле Илић (СПС).

Конференцији нису присуствовали представници Уједињених региона, јер је, како је објаснио градоначелник, ово било обраћање у име институција а не странака.

Истим поводом, Уједињени региони Србије одржали су прес конференцију пре два дана. Том приликом лидер те странке у Нишу Бранислав Јовановић рекао је да је било мало састанака коалиције поводом доношења важних одлука и да се осећа изолованим "од стране градоначелника и Градског већа".

Градоначелник Ниша Милош Симоновић, пак, оцењује да су сви резултати постигнути захваљујући политичкој стабилности и да већих потреса у односима странака у коалицији није било.

Председник Скупштине града Миле Илић такође сматра да је коалиција стабилна, истичући као доказ то што је Скупштина града функционисала без проблема, први пут после више година политичке нестабилности.

Доње Међурово, стране инвестиције, улагање у инфраструктуру

Као највеће резултате трогодишњег рада сви у локалној власти истичу изградњу Индустријске зоне Доње Међурово и довођење страних инвеститора, због чега је Ниш постао најбоље место за улагање у Србији, затим изградња, односно реконструкција главних улица у граду, улагање у спортску инфраструктуру и здравствене објекте.

Градоначелник Ниша навео је да су многе ствари покренуте после дваадесет година, фабрике се у Нишу нису градиле претходне две деценије, последњи вртић у Нишу саграђен је пре 19 година, тако да су, како је рекао, нереалне критике појединих политичара из опозиције који су били на власти у претходном периоду.

Има много ствари које су могле бити и боље, рекао је председник Скупштине града Миле Илић: "Ипак, мислим да је ова коалиција, која је упркос многим критикама у тренутку стварања, била добра одлука." Он је додао да се нада да ће грађани то препознати и да ће им поново дати поверење, јер су многи пројекти тек започети.

С друге стране, ни опозиција ни грађани нису превише задовољни постигнутим. Грађани су незадовољни што се незапосленост повећава и сматрају да све што се ради треба да буде транспарентније.

Опозиција наводи да су њихови међусобни односи разлог зашто обећања нису испуњена. Они су јавна предузећа поделили између себе и према њима се понашају као према малим феудима, свако чува свој посед, оценио је Предраг Јеленковић из ЛДП-а.
број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 30. јул 2011, 20:01) - anonymous [нерегистровани]

Toliko ste uradili

da necemo da glasamo za vas, ni u Nisu niti igde drugde.

(субота, 30. јул 2011, 17:20) - anonymous [нерегистровани]

nijsta cudno

sto jes jes to je (ds) uradili ste da vama bude bolje ,a koliko radnika ste zaposlili a koliko otpustili .najlepse kad neko sam sebe hvali .