Уместо реке, тече канализација

Новопазарска река Јошаница прети да постане извор зараза, јер реком, према тврдњама надлежних, више не тече вода, већ канализација. Проблем је и велика количина смећа коју у корито реке бацају несавесни мештани.

Канализација уместо воде, а смећа као на депонији, призор је поред реке Јошанице у Новом Пазару. Велики је број и помоћних објеката на обалама који додатно угрожавају реку, а смрад се осећа током читавог дана.

Мештани кажу да овде нема воде, јер је одавно пресушила, а да сада тече само канализација.

Они сматрају да реци Јошаници нема помоћи, јер мештани и после чишћења настављају да бацају смеће.

Стање је више него алармантно. Иако је до сада очишћено преко 500 метара речног корита реке Јошанице, свест мештана се не поправља.

"Ми не можемо да очистимо колико наш народ може да баци, и то представља огроман проблем. Морамо променити навике. Џаба ми чистимо када сам јутрос морао да се вратим на место где смо почели чишћење пре три дана и да чистим поново", каже Захир Муслић, власник предузећа "Браћа Муслић" које је извођач радова.

Упоредо са Јошаницом се чисте и корита река Рашке и Трнавице. Радови ће бити завршени за двадесетак дана, али судећи према виђеном, стање ће, уколико се свест мештана не промени, убрзо поново постати алармантно.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2012, 14:13) - anonymous [нерегистровани]

komentar4

bas su bezobrazni

(петак, 26. авг 2011, 18:30) - Кад си већ ту... [нерегистровани]

Природа у служби...

радног човека!