Концерт за Ирену

На Атлетском стадиону у Краљеву одржан хуманитарни концерт за помоћ Ирени Пауновић којој је неопходна трансплантација плућа у Бечу која кошта 120.000 евра. Како би била стављена на листу чекања на операцију, Ирени је потребно да прикупи још 25.000 евра.

Неколико хиљада Краљевчана присуствовало је великом хуманитарном концерту где је сав приход био намењен за помоћ Ирени Пауновић, како би се прикупила средства за операцију у Бечу.

Концерт је био круна свеобухватне донаторске акције, која траје већ месецима, а у коју су се укључили локална самоуправа, грађани Краљева и Србије, као и популарни певачи народне и забавне музике.

Ирена, до 1. септембра, мора да уплати 120.000 евра како би је на клиници у Бечу ставили на листу чекања за трансплантацију плућа. Републички Завод за здравствено осигурање, да подсетимо, не покрива трошкове операција те врсте у иностранству.

Због природе болести Ирена није могла да присуствује концерту. Прикључена је на апарате за кисеоник и прима инфузије.

Њен организам се више од 40 година бори са фиброзом плућа. Једини лек који јој преостао је трансплантација на "АКХ" клиници у Бечу која кошта 120.000 евра.

Читав тим волонтера јој је помагао да организује концерт и њима се, каже, од срца захваљује као и познатом музичару Миши Мијатовићу који је окупио све звезде народне и забавне музике.

"Сви су обећали да ће после операције, када се вратим, све то да понове, али овога пута са мном", каже Ирена.

На концерт је дошао и министар одбране Драган Шутановац који се међу првима, и то путем Фејсбука, укључио у акције помоћи Ирени. Ирена ће, према његовим речима, можда бити и први путник који ће полетети са комерцијалног аеродрома "Лађевци".

"Разговарао сам са Иреном и једно од питања је било да ли ће мали болнички авион моћи да слети у Краљево. Ја могу свечано да обећам да ће за то бити могућности", истакао је министар одбране Драган Шутановац.

Атлетски стадион у Краљеву, где је одржан хуманитарни концерт је објекат без ограда и капија, а Краљевчани су баш на таквом отвореном стадиону, са само једном трибином на северној страни, која излази на градску улицу, показали колико су отвореног срца за подршку Ирени и њеним настојањима да коначно победи болест.

Свако је овде дошао са искреним намерама да помогне, а пре свих и популарни певачи.

"Нека да Бог, да ово што вечерас радимо донесе добро Ирени. Нека јој да бог среће и здравља", каже певач Мирослав Илић.

Ана Бекута је рекла да је њихово било само да дођу и да јој је драго што је стадион препун.

"Ја се искрено надам да ће Ирена, када буде видела колико овде има народа, колико смо сви ми уз њу, додати своју снагу и да ће бити са нама још дуго, дуго година", каже Мерима Његомир.

Ирени је преостало да прикупи још око 25.000 евра да би била стављена на листу чекања на клиници за трансплантацију у Бечу. У просеку се на нови орган чека од три месеца до годину дана.

број коментара 0 Пошаљи коментар