Инцидент у Новом Пазару

Црвени крст исписан на улазним вратима медресе Исламске заједнице Србије у Новом Пазару. Директор те верске школе за инцидент оптужио активисте Исламске заједнице у Србији.

На улазним вратима средње верске школе (медресе) при Исламској заједници Србије, којом руководи реис-ул-улема Адем Зилкић, освануо је исписан црвени крст величине тридесетак сантиметара.

Директор "Гази-синан бегове" медресе, коју похађа осамдесетак ђака, Менсур Зукорлић оптужио је за исписивање графита у облику крста активисте и симпатизере Исламске заједнице у Србији, коју предводи главни муфтија Муамер Зукорлић.

Према његовим речима, крст је исписан спрејом на начин како су протеких дана исписивани графити у Новом Пазару, којим се грађани тог града и Санџака позивају на бојкот пописа становништва.

"Ова медреса већ дуже време трпи тортуру и разне притиске од Муамера Зукорлића и његових присталица па се слободно може рећи да он спроводи инквизицију у Новом Пазару и Санџаку", рекао је за Танјуг директор медресе.

Менсур Зукорлић је додао да је случај пријављен полицији и да је у току увиђај.

У Србији делују две опције исламске заједнице које се међусобно не признају. Њихови сукоби су чести око свих верских питања.

Заједница којом руководи Зукорлић и све институције које делују у оквиру Исламске заједнице у Србији, позвале су становништво Санџака на бојкот пописа који почиње сутра.

Из Мешихата је најављено да ће у ту функцију бити стављени сви расположиви капацитети Исламске заједнице у Србији.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 01. окт 2011, 19:34)
anonymous [нерегистровани]

Ne zvrljaj po zgradama

Sto se tice grafita koje vidjam po gradu:
Zgrozim se kad vidim da izvrljaju zgradu. Bas ruzno izgleda, ne znam sta to znaci ljudima. Ako hoce umetnicki da se izrazi neka uzme svesku i olovku pa neka crta.

(петак, 30. сеп 2011, 16:15)
anonymous [нерегистровани]

kazne

ovo treba kaznjavati jer ako su ispisivali sprejevima po gradu poruke koliko je fasada tako unakaradjeno.