Временска прогноза - 23. децембар

Облачно, са дужим сунчаним периодима. Тек понегде је могућа киша, а на високим планинама слаб снег. Температура од 6 до 13 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

22.12.2018. Субота Умерено до потпуно облачно, у појединим котлинама дуже задржавање магле. На северу и североистоку повремено са слабом кишом, а тек касније после подне, увече и у току ноћи и у осталим крајевима. Ветар слаб и умерен, југозападни. Највиша температура у већини места од 5 до 12, а у местима са дужим задржавањем магле око 1 степен. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 90%.

23.12.2018. Недеља Ујутро понегде по котлинама и висоравнима магла. У току дана умерено облачно са сунчаним интервалима и у већини крајева суво, само понегде са слабом краткотрајном кишом. У нижим пределима у већини места потпуно отапање снега. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, у Тимочкој Крајини повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -1 до 6, а највиша од 6 до 13 степени. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 90%.

24.12.2018. Понедељак Јаче наоблачење с кишом, на планинама са снегом, ујутро и пре подне најпре ће захватити север и запад Србије, а после подне и увече ће се проширити на остале крајеве уз истовремено разведравање на северу. Ветар умерен, повремено и јак северозападни. У току ноћи краткотрајан снег могућ је понегде и у нижим пределима на југу Србије. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 6 до 11 степени.

25.12.2018. Уторак Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већем делу суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -2 до 2, а највиша од 2 до 6 степени.

26.12.2018. Среда Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већем делу суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -4 до 1, а највиша од 2 до 7 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар