Временска прогноза - 24. децембар

Облачно, на северу местимично с кишом, која ће се средином дана и после подне проширити и на остале крајеве, док се на планинама очекују суснежица и снег. Касније после подне и увече на северу и западу престанак падавина и делимично разведравање. Ветар умерен, повремено и јак, јужни и југозападни, у скретању на западни и северозападни. Највиша температура од 8 до 16 степени.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

23.12.2018. Недеља: Умерено облачно са сунчаним интервалима и у већини крајева суво, само понегде са слабом краткотрајном кишом. У нижим пределима у већини места потпуно отапање снега. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, у Тимочкој Крајини повремено јак, северозападни. Највиша температура од 6 до 13 степени. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Отапање снежног покривача, вероватноћа 90%

24.12.2018. Понедељак: Јаче наоблачење с кишом, на планинама и са суснежицом и снегом, ујутро и пре подне најпре ће захватити север и запад Србије, а после подне и увече ће се проширити на остале крајеве уз истовремено престанак кише и делимично разведравање на северу. Ветар умерен, повремено и јак, ујутро југозападни, током дана у скретању на северозападни. Најнижа температура од 0 до 7, а највиша од 8 до 13 степени. У току ноћи уз пад температуре краткотрајан снег могућ је понегде и у нижим пределима.

25.12.2018. Уторак: Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већини места суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -2 до 2, а највиша од 2 до 5 степени.

26.12.2018. Среда: Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већем делу суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -4 до 0, а највиша од 1 до 5 степени.

27.12.2018. Четвртак: Ујутро местимично слаб мраз и краткотрајна магла. Током дана мало и умерено облачно и суво. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од -4 до 1, највиша дневна од 2 до 7 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар